Adem minder, genees jezelf

Adem minder, genees jezelf


Genees jezelf met de Buteyko-methode
Boek “Adem minder, Genees jezelf”

Op 18 maart 2016 is mijn boek verschenen bij uitgeverij Boekscout.nl Volgens cursisten, oud-cursisten, Buteyko-specialisten en een aantal medici is het boek gemakkelijk toegankelijk en een collega voegde eraan toe dat het boek soepel leest vanwege de afwisseling van theorie en praktijk.

In het boek staan waardevolle adviezen.

Het boek is te bestellen bij de uitgever, bij elke erkende boekhandel en bij bol.com. De verkoopprijs is € 17,99. In Januari 2018 is van het boek een herziene versie verschenen. Binnenkort hierover meer op deze pagina. De verkoopprijs is gelijk gebleven.

Het boek zal worden vertaald in het Engels door Alice K. McCreary en zal  in het voorjaar worden uitgegeven door Amazon.com.

Uit de vele positieve reacties één reactie van een oud-cursiste via de mail:

Dag Arend,

Ik had je al eerder willen mailen, maar ben er niet eerder aan toegekomen; mijn grote complimenten voor jouw boek!

Ik heb het inmiddels uit gelezen en heb dit met zeer veel plezier gedaan. Ik vind het op een prettige manier geschreven, zeer makkelijk leesbaar en zeer toegankelijk. Grappig dat ik bij sommige dingen die ik lees, het jou hoor zeggen! Uiteraard zijn veel dingen die ik lees voor mij een herhaling, maar ik lees ook zeer veel nieuwe informatie, dat vond ik verrassend en aangenaam. Bijzonder hoeveel kennis jij hebt op gebied van Buteyko, maar ook over vele verschillende aandoeningen en alle chemische processen in het menselijk lichaam. Zoals je van mij weet, vind ik dit alles erg interssant en heb het dan ook met grote interesse gelezen. Ik ben als het ware onverzadigbaar als het om Buteyko gaat! Buteyko is (of was…) de ‘missing link’ binnen de gezondheidszorg, maar jouw boek is dat ook, op het gebied van de aanwezige Nederlandstalige literatuur. Ik hoop dan ook van harte dat jouw boek er aan bij zal dragen dat Buteyko nog meer bekendheid zal krijgen.

Het lezen van mijn eigen gedane uitspraak, vond ik bijzonder. Ik hoop dat het andere lezers zal motiveren om het Buteyko proces aan te gaan.

Uiteraard heeft ook mijn man e.e.a. uit het boek gelezen. Onder ander het hoofdstuk over jouw beklimming van de Alpe d’Huez, had zijn interesse. Hij was verbijsterd. Hij heeft deze berg zelf met de fiets beklommen en weet hoe zwaar dit is. Dat jij dit met je mond dicht heb kunnen doen, zonder te pauzeren, was voor hem haast ongelofelijk.

Hij snurkt zelf nog steeds en heeft veel last van allergieën, dus ik hoop dat hij nu dan toch ook zelf eens echt aan de bak gaat met zijn ademhaling! Haha.

Met mij gaat het (best…) goed. In die zin, dat ik veel beter functioneer dan een jaar geleden. Echter, mij wordt steeds duidelijker welke rol stress speelt in mijn leven. Daar schrijf jij in je boek ook zo verhelderend over. Als ik stress heb, in mijn werk of in de combinatie werk/thuis, dan ervaar ik meteen een diepere ademhaling. Helaas heb ik dat best vaak….ik ben best een stress kip…Ik probeer dan te bewegen en merk dat dit een positief effect heeft. Echter, bepaalde patronen zijn hardnekkig… Ik krijg er gevoelsmatig wel steeds meer grip op. Dat voelt al zoveel prettiger dan vroeger.

Ik bel je binnenkort om bij te praten en van jou te horen hoe je boek door anderen is ontvangen. Het kan haast niet anders, dan dit dit zeer positief zal zijn!

Fijn weekend toegewenst,

Hartelijke groet,

S.V.

Dr. Rene van Dijk (Cardioloog & Schrijver van het voorwoord "Adem minder, Genees jezelf")
Dr. Rene van Dijk (Cardioloog & Schrijver van het voorwoord “Adem minder, Genees jezelf”)

N.a.v. het verschijnen van het boek een interview met een journalist van het blad Oostermoer-Noordenveld dat huis aan huis in Noord Drenthe verschijnt:

Bekijk het artikel

U kunt het boek aanschaffen via Boekscout.nl