Cursus

Lees verder

Cursus


De cursussen worden gegeven in groepsverband (6 tot 8 personen) of op individuele basis.

De groepscursus bestaat uit:

 • Intake gesprek ( 20 min ).
 • 5 cursusavonden van 1½- 2 uur ( 5 weken ).
 • 1 terugkommoment – 2 maand na de laatste cursusdag. De  begeleiding is evenals bij de individuele cursussen minimaal 1 jaar!

Inclusief katernen m.b.t. Buteyko methode en het boek: “Adem minder genees jezelf”

Het individuele traject kan overdag of ’s avonds plaats vinden. De duur van een individuele training is 1½- 2 uur per sessie. Deze cursus bestaat uit dezelfde onderdelen als de groepscursus. De begeleiding bij een individueel traject is veel intensiever.

De inhoudelijke kant van beide cursussen zijn identiek en bestaat uit:

 • uitleg theoretische achtergrond van de methode.
 • ontspanningsoefening grounding.
 • de basisoefening waarbij de diepte van de ademhaling wordt verminderd door ontspanning van het middenrif tot een aangenaam gevoel van luchttekort ontstaat.
 • oefeningen in rust en in beweging waarbij het koolzuurgehalte in de cellen van de organen en spieren en in de longblaasjes wordt vermeerderd.
 • het aanleren van de correcte ademhaling tijdens het spreken op verschillende niveaus ( les 4 en 5 van de cursus ).
 • Veel aandacht zal worden geschonken aan de mentale begeleiding m.b.t. de psychische componenten vertrouwen en angst die zich als 2 communicerende vaten verhouden.
 • Bij het herstel van de stofwisseling is het zeer belangrijk dat ook het fysieke aspect uitgebreid aan de orde komt: de rol van het matig bewegen (  wandelen en fietsen ) met een permanente neusademhaling!
 • Ook zal veel aandacht worden geschonken aan het verminderen van de Chronische Stress d.m.v. het stress reductie systeem.

De kosten van een groepscursus bedragen € 305,- en een individueel traject kost € 425,-

Wilt u informatie over de Buteyko methode of wilt u zich aanmelden, bel of email:

Arend Hoiting
T 050-4093448
M 06-52450946
a.e.hoiting@xs4all.nl

Buteyko Noord Nederland
Ter Borch 16
9472 RB Zuidlaren

Lid van de Vereniging van Buteyko Therapeuten ( V.B.T.)

Member ( fellowship ) of the Buteyko Professionals International ( BPI )

Member of the Buteyko Breathing Educators Association ( BBEA ) MBBEA level 5 de hoogste Internationale Onderscheiding.

De cursussen

De groepscursussen worden gehouden op maandagavond, dinsdagavond of woensdagavond van 19.30 u -21.00 u. in het MFC de Ludinge aan de Ludinge 4 9471 JD te Zuidlaren.  Bij voldoende deelname ( minimaal 6 personen en max. 8 personen ) worden de groepscursussen georganiseerd in Assen en Zuidlaren en Groningen ).
De cursussen in het individuele traject worden gegeven aan de Ter Borch 16 9472 RB te Zuidlaren.

Vanwege de enorme belangstelling voor de  individuele cursus zal er voorlopig geen groepscursus worden georganiseerd.

De Internationale  Buteyko Organisatie BBEA is een  organisatie voor Buteyko Specialisten wereldwijd.

Bij aanmelding als lid word je ingedeeld in een systeem van 5 niveau’s. Ben je net opgeleid in jouw eigen land dan kom je in niveau 1. In de loop van de jaren moet je kunnen voldoen aan de talrijke eisen van de BBEA. Zo ga je in de loop van de jaren van niveau 1 naar 2 en 3 enz.

De organisatie stelt dat niveau1 ( level 1 ) t/m niveau 4 behoort bij de status Educator. Dit houdt in dat de betrokken persoon bevoegd is om mensen de Buteyko methode in alle aspecten te onderwijzen. Niveau 5 ( level 5 ) geeft de status Educator en Trainer. De status Trainer houdt in dat je bevoegd bent om mensen wereldwijd op te leiden tot Buteyko Specialist.

Wereldwijd zijn er 14 trainers waarvan 4 Buteyko Specialisten in Europa.

Sinds Februari 2019 heeft de BBEA mij tot één van de trainers benoemd vanwege het voldoen aan alle door de BBEA gestelde eisen.

Ik zal vooralsnog geen mensen gaan opleiden tot Buteyko Specialist, maar mijn aandacht zal zich voornamelijk bepalen tot het geven van lezingen in het binnen-en buitenland, het verzorgen van webinars, het schrijven van boeken en artikelen en het nauwlettend volgen van wetenschappelijk onderzoeken m.b.t. kanker.

De wereldberoemde Buteyko Specialist en BBEA trainer Misha Sakharoff en ik zullen zeer nauw samenwerken op het gebied van kanker en de door hem ontwikkelde  Sakharoff Protocol. Hij heeft tientallen mensen met de meest aggressieve vormen van kanker ( o.a. hersentumoren ) de GBM en DIPG tumoren begeleid door gebruik te maken van zijn Non-Pharmacological Metabolic Approach, een methode die gericht is op het herstel van het stofwisselings of metabole proces zonder medicatie. Een baanbrekende methode waarbij mensen zichzelf genezen door het zelfhelend vermogen van het lichaam. Misha werkt samen met oncologen en zijn methode mag zich verheugen in wereldwijde medische belangstelling!

Veel medische speciaisten spreken tegenwoordig van lifestyle gerelateerde ziekten zoals hart-en vaatziekten, COPD en kanker en hebben een voorkeur om de lifestyle te veranderen door andere en betere voeding, meer te bewegen, minder stress en vooral een normale ademhaling in rust te realiseren. De ademhaling  staat aan het begin van alle levensprocessen zoals het immuunsysteem, het hormonale of endocriene systeem, het autonome zenuwstelsel e.d. i.p.v. het voorschrijven van uitsluitend medicatie.
Bekijk bron