Sakharoff Protocol

Sakharoff Protocol


De wereldwijd bekende en getalenteerde Buteyko specialist, Misha Sakharoff verbaast de medische wereld.

Misha Sakharoff

Deze Russische Buteyko specialist woont al 30 jaar in Fredensborg 40 km ten noorden van Kopenhagen. Enkele weken geleden kreeg ik van hem een uitnodiging om uitgebreid kennis te nemen van zijn enorme medische en wetenschappelijk kennis van kanker en met name van de meest aggressieve hersentumoren zoals de GBM ( Glioblastoma Multiforme ) 4de graad en de DIPG tumor. Maandag 21 jan. heb ik hem opgezocht  en uitgebreid kennis gemaakt met de door hem ontwikkelde Sakharoff Protocol.

Hij begeleidt mensen met deze niet meer door medische specialisten te behandelende hersentumoren.

Ik was werkelijk stomverbaasd om de verschillende scans van de hersentumor voor en na een behandeling te zien. Voor de behandeling een duidelijk zichtbare hersentumor van bijna 10 cm en na een jaar was de tumor compleet verdwenen. Een foto van de oncoloog, de cliënt en Misha gaf duidelijk aan dat deze benadering van hem wordt ondersteund door oncologen uit Kopenhagen. Misha is een zeer bescheiden en uiterst positieve persoonlijkheid.

De begeleiding van Misha duurt van ongeveer 6 maanden tot 1 jaar en op dagelijkse basis! Hij noemt de behandeling ook wel :  ” Non-Pharmacological Metabolic Approach”  hetgeen inhoudt dat de begeleiding gericht is op het herstel van de verstoorde stofwisseling zonder gebruik makend van medicatie. De behandeling is gericht op:

de ademhaling  ( Buteyko methode ) , de voeding,  intensieve beweging ( wandelen, fietsen met neusademhaling ), stress reductiesysteem,  mentale begeleiding m.b..t. aspecten van zelfvertrouwen en angst, sleep hacking om het slaappatroon te verbeteren. De dagelijkse begeleiding  van een groep clienten gaat o.a. via een online Bootcamp. Ik ben ook getuige geweest van deze zeer persoonlijke intensieve  begeleiding van  een 20-tal cliënten die elke dag begint om 13.00 u.

Zijn benaderingswijze van kanker kan worden beschouwd als een veelbelovende ontwikkeling binnen de medische wereld en wordt veelvuldig aangemerkt als “groundbreaking”. Ik verwacht dat Misha de komende jaren de enige Buteyko specialist zal zijn die deze methodiek zal toepassen.

Misha Sakharoff en ik zullen de komende jaren zeer nauw samenwerken m.b.t. kanker en het Sakharoff Protocol.